κοιλιοπλαστικη 1

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κοιλιοπλαστική.

Όταν η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση δεν μας οδηγεί στο να αποκτήσουμε επίπεδη, σφικτή κοιλιά τότε πρέπει να σκεφτούμε την κοιλιοπλαστική.

Με την κοιλιοπλαστική επιτυγχάνουμε να αφαιρέσουμε το χαλαρό δέρμα, το τοπικό πάχος και να ενδυναμώσουμε του κοιλιακούς μύες.

Αν σκέφτεστε την κοιλιοπλαστική διαβάστε 5 σημεία-κλειδιά για τη σύγχρονη, ανώδυνη κοιλιοπλαστική.

1.    Η κλασική-μεγάλη κοιλιοπλαστική στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας ολόκληρης της κοιλιακής χώρας. Αφαιρείται το χαλαρό και  κρεμάμενο δέρμα, απομακρύνεται το τοπικό πάχος και ενισχύεται το κοιλιακό τοίχωμα. Από την άλλη, η mini κοιλιοπλαστική αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του κατώτερου μέρους της κοιλιάς, από τον ομφαλό έως το εφήβαιο.

2.    Η περίοδος ανάνηψης-αποθεραπείας μετά από μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν. Η χρήση σύγχρονων τεχνικών και επικουρικά κάποιων αναλγητικών φαρμάκων καθιστούν την κοιλιοπλαστική ανώδυνη και η επιστροφή στη σωματική δραστηριότητα επιτυγχάνεται περίπου σε 2 εβδομάδες.

3.    Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους. Επιλέγουμε την κοιλιοπλαστική όταν δεν υπάρχει έντονη αυξομείωση βάρους και το σωματικό βάρος δεν αποκλίνει του φυσιολογικού. Σε ασθενείς με μαζική απώλεια βάρους προτείνεται η κοιλιοπλαστική να διενεργείται μετά την πάροδο 6 – 12 μηνών, διατηρώντας  σταθερό βάρος.

4.    Η κοιλιοπλαστική προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση σταθερού βάρους. Μελέτη που έχει παρουσιαστεί από την American Society of Plastic Surgeons αναδεικνύει το γεγονός πως η πλειοψηφία των ασθενών διατήρησαν επί μακρόν ή και μείωσαν το σωματικό τους βάρος μετά από επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

5.    Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Οι άντρες επιλέγουν την κοιλιοπλαστική μετά από μαζική απώλεια βάρους θέλοντας να αποκτήσουν μια επίπεδη κοιλιά ή όταν επιθυμούν σφιχτούς κοιλιακούς μύες και απαλλαγή από την εικόνα της κρεμάμενης κοιλιάς.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις επεμβάσεις που τονώνει την αυτοπεποίθηση, μιας και αυτό που προσφέρει είναι θεαματική βελτίωση της φυσικής παρουσίας.