μύθοι αυξητικής

Δέκα μύθοι για την αυξητική στήθους.

Μύθοι και πραγματικότητα για την αυξητική στήθους: δείτε πώς καταρρίπτονται 10 από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με την πιο διαδεδομένη επέμβαση της  Αισθητικής Πλαστικής  Χειρουργικής, την αυξητική στήθους!


Τα ενθέματα σιλικόνης πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δέκα χρόνια;
Τα ενθέματα δεν χρήζουν αντικατάστασης παρά μόνο αν η ασθενής επιθυμεί αλλαγή μεγέθους ή αν πάθει κάτι το ίδιο το ένθεμα.

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από τον μυ είναι προτιμότερη;
Τα ενθέματα σιλικόνης 5ης γενιάς έχουν εξαιρετική βιολογική συμπεριφορά σε σχέση με τα παλαιότερα. Η αίσθησή τους προσομοιάζει το φυσικό στήθος και οδηγό μας για την κατάλληλη θέση αποτελούν τα ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης.

Είναι επώδυνη επέμβαση;
Η αυξητική στήθους πραγματοποιούμενη από έναν έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό είναι εντελώς ανώδυνη. Η non touch no pain τεχνική αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα στην αυξητική στήθους.

Είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού στηθόδεσμου μετά την επέμβαση;
Δεν είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού υποστηρικτικού στηθόδεσμου.  Η χρήση ενός αθλητικού στηθόδεσμου είναι αρκετή. Με την τεχνική non touch no pain επιτυγχάνεται η άμεση κινητοποίηση της ασθενούς και η άμεση ανάληψη των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Τα ενθέματα σιλικόνης προκαλούν καρκίνο;
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Έχουν συμπληρωθεί πάνω από 50 χρόνια που χρησιμοποιούνται τα ενθέματα σιλικόνης και δεν έχει γνωστοποιηθεί στην ιατρική κοινότητα κάποιο περιστατικό. Δεν υφίσταται σχέση αιτίου – αποτελέσματος μεταξύ ενθέματος σιλικόνης και καρκίνου του μαστού.

Μια γυναίκα μπορεί να θηλάσει μετά από αυξητική στήθους;
Μπορείτε να θηλάσετε μετά την αυξητική στήθους εφόσον θα είχατε τη φυσική αυτή δυνατότητα και χωρίς την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Η χειρουργική επέμβαση δεν διαταράσσει τη δυνατότητα θηλασμού εφόσον διεξαχθεί επιμελώς.

Μετά την αυξητική στήθους διαταράσσεται η αισθητικότητα της θηλής;
Δεν διαταράσσεται η αισθητικότητα του στήθους ή της θηλής εφόσον ακολουθηθούν οι σύγχρονες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής. Για τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο πιθανώς να υπάρξει μια προσωρινή αλλαγή η οποία θεωρείται απόλυτα φυσιολογική.

Είναι απαραίτητη η χρήση ενθέματος σιλικόνης στην ανόρθωση στήθους;
Δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενθέματος σε μια επέμβαση ανόρθωσης στήθους.  Ο έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να προβεί σε ανόρθωση του στήθους χωρίς να βασιστεί στη χρήση ενθέματος.

Η τομή θα είναι εμφανής;
Κάποιοι έχουν γενετική προδιάθεση να σχηματίζουν άσχημες ουλές (υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή). Έχουμε στη διάθεσή μας πλειάδα μηχανημάτων και μη επεμβατικών θεραπειών για τη βελτίωση της χειρουργικής τομής. Το αποτέλεσμα είναι λεπτές και δυσδιάκριτες ουλές.

Η αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους είναι καλύτερη από τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης;
Η αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους από κάποια άλλη περιοχή του σώματος αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική λύση. Πρέπει να συντρέχουν όμως κάποιες  προϋποθέσεις. Η επαρκής ποσότητα λίπους το οποίο θα ληφθεί με λιποαναρρόφηση από άλλη περιοχή του σώματος και η δυνατότητα επανάληψης λίπους (μιας και κάποιο ποσοστό από το μετατιθέμενο λίπος απορροφάται) είναι κάποια από τα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν με την ενδιαφερόμενη.